Over ons.

Oprichting
In 1981 is vader van den Berg begonnen op de locatie Verbindingsweg 22 met het telen van groente in de vollegrond. Het bedrijf in zijn huidige vorm is opgericht in 2004. In dat jaar is Albert-Jan van den Berg in het bedrijf van zijn vader gestapt. De huidige Vennootschap Onder Firma is op 1 januari 2004 opgericht. Medio 2011 is er een tuinderij bijgekocht aan de Pruimendijk nummer 75. In 2016 is de locatie Verbindingsweg 22 beëindigd en de locatie Hoogzandweg 2a geopend. In 2023 is de locatie Hoogzandweg 2a verkocht en is Jan van den Berg uitgetreden uit de VOF.

Teelten en arealen
Op ons bedrijf worden bladgroenten geteeld. Deze teelten hebben met elkaar gemeen dat ze allen in de grond plaatsvinden in de kas. De totale oppervlakte die op dit moment geëxploiteerd wordt bedraagt 2 hectare glas. Hier worden de producten kropsla, lollo bionda, lollo rossa, postelein, raapstelen, diverse chinese groenten en mini veldsla (broeivet) geteeld. Ook wordt er in samenwerking met Rijk Zwaan BV groentezaad geteeld van uiteenlopende gewassen, zoals koolrabi, spinazie, radijs, kroten, andijvie en peen.

De afzet
Het bedrijf is Global Gap inclusief GRASP en Planet Proof gecertificeerd. Wij leveren onze produkten aan diverse groothandelsklanten waaronder de Greenery, Kraaijeveld BV, Lucassen AGF, van Vugt Kruiden, en diverse andere bedrijven.

Teelt van sla.

Algemene informaie over de teelt van sla
Sla (Lactuca sativa) (Engels: Lettuce) is een geslacht van bladgroenten dat tegenwoordig rauw gegeten worden. In de Romeinse tijd werd sla overigens nog steeds gekookt omdat hij nog niet mals genoeg was.

Er zijn veel verschillende typen sla. Typen die een krop vormen en typen die dat niet doen. De oude Egyptenaren kenden al stengelsla, waarvan de stengel gegeten wordt. Sla vormt aanvankelijk een stengel (in lengte variërend naargelang het type) met bladeren, maar wanneer je hem niet op tijd oogst, gaat de stengel verlengen (doorschieten), in bloei komen en pluiszaadjes produceren.

Verder kan het blad al of geen anthocyaan bevatten, waardoor zowel rode als groene slatypes bestaan. De vermoedelijke wilde stamouder van de sla is Kompassla (Lactuca serriola). De veldsla (Valerianella locusta) (Engels: Corn Salad) is eigenlijk geen sla, maar een lid van de valeriaanfamilie.